Nieuws

BoerCroon stopt met consulting

BoerCroon ontslaat 45 medewerkers, stopt per direct met de activiteiten op het gebied van consulting en wil zich verder ontwikkelen en doorgroeien als managementbureau.

Dat heeft het adviesbureau vanmorgen bekendgemaakt. Het FD meldt dat BoerCroon grote moeite heeft aan zijn financiële verplichtingen te voldoen door een terugval van het aantal opdrachten. Het bureau zou kampen met grote schulden doordat goodwill op overnames gefinancierd is met bankleningen.

In een persbericht meldt BoerCroon 'afscheid te nemen' van 25 consultants/partners op het gebied van adviesdiensten en van 20 service medewerkers. De focus zal in de toekomst volledig gericht zijn op interim management. "Met 55 medewerkers/partners en ruim 70 associés biedt het bureau een breed palet aan maatwerk managementoplossingen in verschillende vormen en op verschillende niveaus. Dit varieert van zware crisismanagers tot functionele specialisten of project- en procesmanagers."

Van de huidige partners bij Management heeft Nicole Edelenbos besloten zelfstandig verder te gaan. Met de overige mensen blijft BoerCroon Management actief in alle markten waarin het bedrijf tot dusver heeft geopereerd, zoals handel en industrie, energie, financiële en zakelijke dienstverlening, het publieke domein en de gezondheidszorg.

"We staan al langer bekend als ‘het' managementbureau van ons land. Door ons nu volledig te richten op de verdere versterking van interim management willen we die positie verder uitbouwen", stellen Jos Zandhuis en Eelco Koehoorn die samen het bestuur van BoerCroon vormen. "Tegelijkertijd betreuren wij het om afscheid te moeten nemen van een behoorlijk aantal consultants en stafmedewerkers. "

De dienstverlening op het gebied van Corporate Finance wordt als zelfstandige unit onder de naam BoerCroon Corporate Finance voortgezet en uitgebouwd. Dit is een onafhankelijk corporate finance adviesbureau dat bedrijven en private equity adviseert bij fusies, overnames en waarderingsvraagstukken. Hierbij zijn 20 medewerkers betrokken.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.