Nieuws

KPMG keurde jaarrekening BoerCroon af

KPMG heeft april dit jaar de jaarrekening 2012 van adviesbureau BoerCroon van een afkeurend oordeel voorzien. Het vermogen werd volgens KPMG te hoog voorgesteld en het resultaat te laag.

Dat schrijft Quote op grond van de jaarrekening die op 11 april 2014 bij de Kamer van Koophandel werd geregistreerd, en de verklaring van KPMG daarbij.

BoerCroon ging vorige week failliet.

 In het jaarverslag schrijft Boer & Croon in het verslag van de directie over 2012: "Eind 2013 is onverwacht een discussie ontstaan met onze accountant KPMG over de post Goodwill in de jaarrekening 2012. KPMG heeft ons laten weten een afkeurende verklaring te zullen geven omdat zij van mening is dat de post Goodwill, voortvloeiend uit een in 2008 doorgevoerde herstructurering die samen viel met het in- en uittreden van een firmant, heeft geleid tot interne goodwill. Het bestuur heeft besloten de jaarrekening niet aan te passen."

Daarbij worden een aantal overwegingen gegeven, onder meer dat de organisatie al vanaf 2003 op die wijze herstructureringen verantwoord heeft en dat daar altijd een goedkeurende verklaring voor gekregen is. Bovendien is de goodwill die betrekking had op 2008 in de de jaren 2008 tot en met 2011 wel goedgekeurd "door eerst EY en later KPMG". Ook zou het "onder tijdsdruk een oplossing zoeken voor deze kwestie niet in het belang van de vennootschap"  zijn.

KPMG schrijft in de 'onderbouwing van het afkeurend oordeel' dat de betreffende transactie "niet volgens een nieuwe verslaggevingsbasis kan worden verwerkt". Gevolg is dat het vermogen "per 31 december 2012 respectievelijk 31 december 2011 10,5 miljoen euro respectievelijk 12 miljoen euro te hoog is voorgesteld". Het resultaat over beide jaren zou volgens KPMG telkens 1,4 miljoen euro te laag zijn voorgesteld.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.