Nieuws

BoerCroon: overname door accountantskantoor niet interessant

Het aantal consultants bij BoerCroon is in drie jaar teruggebracht van negentig naar dertig en de winst en omzet kelderden. Overname door een accountantskantoor voorziet het bureau zeker niet.

Dat zeggen bestuurders Jos Zandhuis en Eelco Koehoorn van het advies- en interimmanagementbureau vandaag in het FD. Dit jaar rekent BoerCroon, tot vorig jaar nog Boer & Croon, op een stabiele omzet en een hogere winst. Ook andere bekende Nederlandse adviesbureaus zoals Berenschot, Twijnstra Gudde en BMC sneden de afgelopen jaren vanwege teruglopende omzetten in de kosten.

Zandhuis in het FD: "Deze tijd dwingt adviesbureaus om heel specifiek te kiezen voor waar zij goed in zijn. We hebben de afgelopen twee jaar vrij rücksichtslos gekozen. Als we met een bepaalde adviesdienst niet tot de top 3 behoren, willen we er niet meer inzitten."

De adviesmarkt wordt steeds drukker. Strategische adviseurs in de top van de markt, zoals McKinsey en Boston Consulting Group, gingen ook meer werk doen bij de uitvoering van de strategie en grote accountantskantoren breiden hun adviestakken uit. Zo nam PwC eind vorig jaar Booz & Co over.

In de markt gaan geruchten dat BoerCroon de afgelopen tijd in de etalage stond voor overname. Bijvoorbeeld door een van de grote accountantskantoren. Bestuurder Zandhuis ontkent dat en zegt dat de optie 'accountantskantoor' al helemaal niet aan de orde is.

"Wat schieten wij daar nou mee op. Is er dan na twee jaar nog iets van BoerCroon over of zijn we opgegaan in de massa van een groot kantoor? Aansluiting bij een accountantskantoor heeft ook vanwege de regelgeving voor accountants gevolgen voor onze activiteiten. Advies mag niet gecombineerd worden met de accountantscontrole. Dat gaat ons een stuk van onze business kosten."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.