Nieuws

Advies: VEB kan vorderingen individuele Ahold-beleggers stuiten

Advocaat-generaal (AG) Hammerstein heeft positief geadviseerd op de vraag of de VEB de vorderingen van individuele beleggers kan stuiten.

Dat meldt de beleggersvereniging op haar site.

In de strijd om compensatie van Ahold-beleggers tegen Deloitte bepaalde de Rechtbank Amsterdam september vorig jaar in een tussenvonnis dat de Hoge Raad moet beoordelen of een belangenorganisatie als de VEB de vorderingen van individuele Ahold-beleggers mag stuiten. AG Hammerstein adviseert de Hoge Raad de vraag positief te beantwoorden.

Vorderingen verjaren in Nederland binnen vijf jaar, tenzij de schuldeiser een stuitingsbrief stuurt of een procedure start.

"Het wachten is nu op het arrest van de Hoge Raad. Als de Hoge Raad het advies van de AG volgt zullen partijen bij de rechtbank Amsterdam doorprocederen over de aansprakelijkheid van Deloitte voor het echec bij Ahold in 2003", aldus de VEB.

Naar verwachting zal de Hoge Raad binnen een paar maanden tot een oordeel komen. De zaak tussen beleggers en accountant Deloitte is een uitvloeisel van de fraude bij Ahold in 2003.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.