Nieuws

Fraudeonderzoek 'grootste miskoop' HP gestaakt

De Engelse autoriteiten hebben het fraudeonderzoek naar de voormalige softwarebouwer Autonomy stopgezet wegens gebrek aan bewijs. Vertekening van de resultaten kon niet worden aangetoond.

Dat heeft de anticorruptie waakhond Serious Fraud Office (SFO) bekendgemaakt. Het bewijs dat de cijfers van het softwarebedrijf Autonomy waren gemanipuleerd voorafgaand aan de verkoop aan HP, is niet geleverd. HP heeft het management van Autonomy ervan beschuldigd de waarde met 5 miljard dollar te hebben opgeklopt.

De kwestie wordt wel de grootste miskoop van HP genoemd. In 2011 nam HP het Engelse it-bedrijf over voor ruim 11 miljard dollar. Een jaar later moest hier 9 miljard op worden afgeboekt. Volgens HP zou het voormalig management van Autonomy de cijfers hebben gemanipuleerd.

"In respect of some aspects of the allegations, the SFO has concluded that, on the information available to it, there is insufficient evidence for a realistic prospect of conviction", aldus de verklaring van de SFO.

Mike Lyncj, de voormalige topman van Autonomy, juichte het besluit toe. "Let's remember, HP made allegations of a $5 billion fraud, and presented the case in public as a slam dunk. HP now faces serious questions of its own about its conduct in this case and the false statements it has made."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.