Nieuws

BDO UK: 'Wij gaan geen grote IT- en consultancypraktijken opbouwen'

In tegenstelling tot de big four heeft BDO geen grote IT- en consultancyplannen. BDO zet daarentegen meer in op belastingadvies.

Door een serie overnames heeft BDO UK in het afgelopen boekjaar twintig procent omzetgroei gerealiseerd bij de Tax-servicelijn, wat BDO 119 miljoen Britse pond aan omzet opleverde op een totale omzet van 400 miljoen pond. De audittak groeide met 2,5 procent naar 132 miljoen Britse pond omzet.

Managing partner Simon Michaels zegt tegen Accountancy Age dat het de strategie van BDO is om zich niet bezig te houden met het bouwen van grote IT- en consultancypraktijken: "Dat laten we aan anderen over. Onze expertise ligt in het aanbieden van advies in kernzaken."

Volgens Michaels heeft de regelgeving die advies en controle bij dezelfde klant verbiedt voor een hoop extra inkomsten gezorgd bij BDO: "Vanwege die regels zijn veel grote bedrijven buiten de big four gaan kijken voor belastingadvies."

Eereldwijd groeide het BDO-netwerk met bijna negen procent naar een totale omzet van 7,02 miljard dollar, door een combinatie van overnames en organische groei.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.