Nieuws

Consultatie De accountant en het bestuursverslag

De NBA heeft een consultatiedocument gepubliceerd met vragen die zijn gericht op de rol van de accountant bij het bestuursverslag.

Voor gebruikers van de jaarrekening is het bestuursverslag minstens zo belangrijk. Bevat het bestuursverslag wel voldoende informatie en welke assurance wordt hierbij van de accountant verwacht?

Een belangrijke vraag is of niet-financiële informatie in het bestuursverslag moet worden gecontroleerd door de accountant. De minister van Veiligheid en Justitie heeft hiervoor nieuwe regelgeving in voorbereiding.

In het consultatiedocument geeft de NBA uitleg over de huidige betrokkenheid van de accountant bij het bestuursverslag. Ook wordt ingegaan op de gevolgen van de herziening van de Europese jaarrekeningrichtlijn en de nieuwe internationale controlestandaard ISA 720 (Revised).

NBA Standaard 720

De NBA gebruikt de consultatiereacties voor nadere standpuntbepaling en beleidsontwikkeling. Daarnaast zal de NBA binnenkort de technische vertaling van ISA 720 (Revised) consulteren. Beide consultaties vormen de basis voor de definitieve NBA Standaard 720 De verantwoordelijkheid van de accountant met betrekking tot andere informatie.

Reageren

U kunt op het NBA consultatiedocument reageren tot en met 10 januari 2016. Mail uw reactie naar consultatie@nba.nl.

Met het toezenden van uw reactie geeft u de NBA toestemming voor plaatsing op de website, tenzij u expliciet aangeeft dat de NBA uw reactie niet mag publiceren. Graag ontvangt de NBA een reactie in Word voor een snelle interne verwerking.

» Download het Consultatiedocument 'De accountant en het bestuursverslag: Verder kijken dan de jaarrekening'

Met deze consultatie stimuleert de NBA de implementatie van maatregel 4.3 uit het rapport ‘In het Publiek Belang’. Deze maatregel stelt een verklaring voor van de accountant bij het bestuursverslag.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.