Nieuws

Dubbele groeicijfers voor BDO

De omzet van BDO groeide in het afgelopen boekjaar met 12,95 procent.

Dat blijkt uit cijfers van het kantoor over het boekjaar 2015, dat werd afgesloten op 30 september. BDO rapporteert verder dat BDO USA de grens van 1 miljard dollar omzet heeft doorbroken, met een omzetgroei van 29 procent. BDO is nu actief in 154 landen en heeft wereldwijd 64.303 werknemers (toename van 8,2 procent) en 1.408 kantoren (toename van 6 procent).

Volgens BDO komt de groei voornamelijk door de expansiestrategie, met veel overnames (19 strategische overnames), en een gezonde organische groei in zowel gevestigde als opkomende economieën.

Martin van Roekel, ceo van BDO, over de consolidatie van de markt: "De mid-tier accountancymarkt is in de afgelopen jaren steeds meer geconsolideerd, vanwege een groeiend aantal wereldwijde klanten die internationale expertise nodig hebben. De mix van verschillende uitdagingen van toenemende kosten, een kleiner wordende groep talent, de noodzaak om te investeren en het voldoen aan regelgeving betekent dat de meeste kantoren en netwerken buiten de zes grootste zeer kleine marktaandelen hebben en daardoor steeds kritischer moeten kijken naar de houdbaarheid van hun marges. Om te overleven zien veel kantoren zich gedwongen om een fusie of overname te overwegen."

BDO groeide in de EMEA-regio met 3 procent, in de Americas met 22 procent, en in Asia Pacific met 10 procent. Opmerkelijke uitschieters zijn de omzetgroei in China en India: respectievelijk 28 en 50 procent.

Daarbij moet wel opgemerkt worden dat BDO India pas sinds twee jaar onderdeel is van het wereldwijde netwerk. In die tijd groeide het kantoor van 12 partners en 275 werknemers naar 32 partners en 650 werknemers, waardoor het nu op de zevende plaats staat van kantoren in India.

Aandeel inkomsten per service line

  FY2015 FY2014
Audit & Accounting 59% 57%
Tax 20.4% 21%
Advisory 20.6% 22%

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.