Nieuws

KNVB laat forensisch accountant WK-bid onderzoeken

Het bondsbestuur van de KNVB heeft besloten een forensisch accountant opdracht te geven tot onderzoek van het HollandBelgiumBid.

Aanleiding is een artikel op 12 december in De Volkskrant, waarin stond dat het bid-team in 2009 10.000 euro zou hebben betaald aan een stemmenronselaar Amadou Diallo, wat in strijd is met het geldend FIFA-reglement. Diallo ontkent geld te hebben aangenomen voor het wk-bid.

"Vanwege de volledigheid en zorgvuldigheid laat de KNVB de genomen stappen toetsen door een extern accountantskantoor. De verwachting is dat dit proces in het eerste kwartaal van 2016 zal zijn afgerond", zo meldt de KNVB.

Gevraagd naar welk kantoor het onderzoek zal doen, zegt de KNVB-woordvoerder in een reactie dat hij dat op dit moment niet kan vertellen. "Wel is het waarschijnlijk dat het een van de grotere accountantskantoren zal worden."

Alle beschikbare documenten zijn volgens de KNVB boven tafel gehaald en nader bestudeerd door juristen en controllers van de bond. "Op basis van deze feitenreconstructie zijn er vooralsnog geen overtredingen geconstateerd."

De KNVB zegt ook nog in afwachting te zijn van informatie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). Verder zal de KNVB zich wenden tot de ethische commissie van de FIFA, die het HollandBelgiumBid eerder "in orde bevond", aldus de KNVB. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.