Nieuws

Strafpunten FC Twente door afgewezen boekhoudmethode

Voetbalclub FC Twente is gestraft met puntaftrek door de voetbalbond KNVB. De vanwege de afschrijvingsmethodiek die de club hanteerde voor het eigen stadion. De KNVB heeft deze manier van boekhouden afgekeurd.

Dat heeft FC Twente zelf meegedeeld op haar eigen website. De Tukkers wilden de afschrijving spreiden over meer jaren dan de KNVB toestaat. FC Twente moet haar jaarrekening 2013-2014 hierdoor terugdraaien.

Volgt FC Twente de door de KNVB voorgeschreven manier van afschrijven, dan vallen de afschrijvingskosten voor het stadion hoger uit. In dat geval is het financieel verlies van FC Twente over 2013-2014 hoger dan voorzien door de club en voldoet de club niet aan de eisen van de KNVB. "Het moeten terugdraaien hiervan zorgt ervoor dat het netto verlies negatiever uitvalt en dat daarmee de normstelling hiervan niet wordt gehaald", aldus FC Twente op haar website.

Sinds vorig jaar mei staat FC Twente onder financiële curatele van de KNVB. De club moet zich houden aan een strikt plan van aanpak voor het gezond maken van de financiën. Het afwijken daarvan kan leiden tot puntaftrek, zo had de bond al aangekondigd.

FC Twente zag begin dit jaar de bui al hangen. Financieel adviseur Arjan Hoopvan FC Twente kondigde toen al aan dat de club niet zou kunnen voldoen aan alle voorwaarden van de KNVB.

"We hebben de KNVB tijdig op de hoogte gesteld dat we op dit punt nog niet aan ons plan van aanpak zouden gaan voldoen. Deze zomer voeren we, primair binnen het voetbalbedrijf, een bezuiniging van nog eens ruim 3 miljoen euro door en zullen we zodoende aan de normstelling voldoen.''

FC Twente is niet van plan om tegen de straf in beroep te gaan. "Dit is een blamage voor de club", aldus Aldo van der Laan, vice-voorzitter van de raad van commissarissen. "We betreuren de beslissing, maar zullen op grond van formele onderbouwing geen beroep aantekenen. FC Twente zal met de licentiecommissie en de KNVB over het vervolg van plan van aanpak in overleg treden, waarbij de afschrijvingsmethodiek ook een onderdeel is."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.