Nieuws

FEE: duidelijkheid en consistentie nodig in regelgeving EU-auditmarkt

De verschillen op nationaal niveau in de implementatie van EU-regelgeving voor de auditmarkt leiden tot veel onduidelijkheid voor accountantskantoren en bedrijven.

Dat schrijft de Federation of European Accountants (FEE) in een brandbrief aan Eurocommissaris Jonathan Hill (Financiële Stabiliteit, Financiële Diensten en Kapitaalmarkten). De FEE vindt dat het onduidelijk is of bijvoorbeeld nationale regelgeving die non-auditdiensten van een dochteronderneming verbiedt in een bepaalde lidstaat ook van toepassing is op het hoofdkantoor in een andere lidstaat, of eventuele andere dochterondernemingen in andere lidstaten.

De FEE maakt zich ook zorgen over de extra lasten die het coördineren van per lidstaat verschillende verplichte roulatieperiodes van accountantskantoren met zich meebrengt, evenals de verschillende caps op non-auditdiensten. De  FEE roept daarom op tot meer consistentie en duidelijkheid van de EU, om zo de eventuele extra lasten op bedrijven die grensoverschrijdend opereren te minimaliseren.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.