Nieuws

IBM en Deloitte zetten big data in voor risk management

IBM en Deloitte hebben een computersysteem ontwikkeld waarmee bedrijfsplannen snel getoetst kunnen worden aan complexe regelgeving op het gebied van financiële zaken.

Dit blijkt uit een persbericht van IBM. Big data is bij adviesdiensten in de accountancy momenteel een veelgehoorde term. Het analyseren van grote hoeveelheden data wordt volgens Deloitte en IBM naast de zakelijke kansen die het biedt ook steeds belangrijker voor organisaties vanwege de toenemende complexiteit van regelgeving. Hun nieuwe systeem zal de beroemde supercomputer Watson inzetten om complexe regelgeving regel voor regel te analyseren en te classificeren.

"Risicomanagement voor grote bedrijven is op wereldwijd niveau significant aan het veranderen, en nieuwe technologieën zoals big data en predictive analytics kunnen gebruikt worden om te  voldoen aan complexe vereisten die voortvloeien uit nieuwe regelgeving", zegt Tom Scampion, hoofd Global Risk Analytics bij Deloitte.

"Financiële dienstverleners staan onder enorme druk, waardoor ze gedwongen worden om het overgrote deel van hun IT-budget uit te geven aan het voldoen aan regelgeving. Er is een kans om de aanpak van organisaties te veranderen en zo dezelfde investeringen op zo’n manier in te zetten dat het niet meer alleen om compliance gaat, maar om het creëren van bedrijfswaarde", aldus Alistair Rennie, hoofd Analytics Solutions bij IBM.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.