Nieuws

PwC gaat bij werving in Verenigd Koninkrijk minder naar schoolresultaten kijken

PwC heeft aangekondigd dat het in de jacht op nieuw talent in het Verenigd Koninkrijk niet meer zal kijken naar middelbare-schoolresultaten.

Net als in Nederland is de strijd om nieuw talent in het VK actueel bij accountantskantoren. Het blijkt moeilijk om de juiste kandidaten te vinden voor een carrière binnen de accountancy. Veel bedrijven in het VK, waaronder accountantskantoren, hanteren bij personeelswerving voor bepaalde posities een minimum aantal punten volgens het zogenoemde Ucas-systeem, een systeem waarbij de resultaten van studenten op de middelbare school worden opgeteld tot één puntentotaal. Traditioneel gezien scoren de privéscholen in het VK hierbij een stuk hoger dan openbare scholen, waardoor PwC tot nu toe voornamelijk deze studenten inhuurde.

Uit onderzoek blijkt echter dat studenten die op openbare scholen hebben gezeten vaak hoger scoren bij hun vervolgopleiding dan studenten met een privéopleiding. ‘Als progressieve werkgever zien wij in dat talent en potentieel zich op verschillende manieren presenteren en op verschillende momenten in een leven’, zegt Gaenor Bayles, lid van de raad van bestuur en hoofd van Human Resources bij PwC in het VK, tegen The Guardian.

‘De sterke correlatie die in het VK bestaat tussen sociale klasse en academische resultaten suggereert dat door te veel nadruk te leggen op de Ucas-score werkgevers veel talent mislopen uit minder welgestelde achtergronden […]. Door deze sociale barrières te doorbreken openen we de deuren voor duizenden studenten die voorheen misschien dachten dat een hoge positie binnen PwC buiten hun bereik lag’, aldus Bayles.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.