Nieuws

Verkoop voormalig Reaal afgerond

De verkoop van de genationaliseerde verzekeraar Vivat, voorheen Reaal, aan de Chinese branchegenoot Anbang Insurance Group is afgerond. Dat maakte SNS Reaal zondag bekend.

Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, De Nederlandsche Bank (DNB), de Chinese toezichthouder CIRC en de aandeelhouder van SNS Reaal (de Nederlandse staat) hebben de benodigde goedkeuringen verleend. De naam Reaal is vanaf zondag gewijzigd in Vivat.

De verkoop werd in februari aangekondigd door Dijsselbloem. Anbang betaalt 85 miljoen euro voor de aandelen en belastingvorderingen en steekt daarnaast nog 1,35 miljard euro in versterking van de balans en aflossing van interne leningen binnen de groep SNS Reaal. Netto, na verrekening van de belastingvorderingen, is de verkoopprijs daarmee circa 1 euro.

In totaal waren 86 partijen geïnteresseerd in een overname van Vivat, dat twee jaar geleden in staatshanden kwam. SNS Bank blijft nog wel in handen van de Staat.

Vivat zal geleid worden door Gerard van Olphen RA. Hij trad zondag terug als voorzitter en bestuurslid van SNS Reaal. Zijn functie zal tijdelijk worden waargenomen door Maurice Oostendorp.

Verder is Jan Nooitgedagt teruggetreden als voorzitter van de raad van commissarissen van SNS Reaal en SNS Bank. Hij blijft president-commissaris van Vivat. Nooitgedagt wordt bij SNS Reaal en SNS Bank opgevolgd door waarnemend voorzitter Jan van Rutte.

"Met deze verkoop is een speler van aanzienlijke omvang in de Nederlandse verzekeringssector een goede toekomst geboden", aldus Dijsselbloem in een reactie op de verkoop. Vivat heeft ruim zes miljoen polishouders en vierduizend werknemers.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.