Nieuws

Na PwC schrapt ook EY toelatingseisen in VK

EY gaat voortaan bij personeelswerving in het Verenigd Koninkrijk niet meer selecteren op schoolresultaten.

EY volgt daarmee in de voetsporen van PwC, dat reeds in mei deze stap maakte.  EY zegt net als PwC te hopen op meer diversiteit bij zijn personeel wanneer de selectie voor gesprekken gedaan wordt aan de hand van de prestaties in online tests.

EY gaat zelfs een stapje verder dan PwC; bij PwC hoeven kandidaten geen zogenoemde A-levels meer te hebben, maar wel een diploma. EY selecteert hier helemaal niet meer op; pas na de selectie op basis van de online test en eventuele eerste gesprek krijgen recruiters te zien wat voor opleiding de sollicitanten hebben gedaan.

Wat voor zowel EY als PwC meespeelt in de beslissing, is dat traditioneel de privéscholen in het VK een stuk hoger scoren op academisch niveau dan openbare scholen, waardoor beide kantoren tot nu toe automatisch voornamelijk studenten van privéscholen inhuurden. Dat vermindert de diversiteit. Momenteel neemt EY 1.800 trainees aan per jaar, die geselecteerd worden uit 25.000 kandidaten. Het aantal ethnische minderheden onder de senior staf is 4 procent en slechts 1 op 5 is vrouw.

EY wil die aantallen veranderen: "Uit ons eigen onderzoek blijkt dat er geen bewijs is dat er een correlatie bestaat tussen succes op een hoger opleidingsniveau en toekomstig professioneel succes. Er is echter wel een positieve correlatie tussen bepaalde sterke kanten van een persoonlijkheid en toekomstig professioneel succes".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.