Nieuws

Termijnoverschrijding rechtszaak geeft OvRAN recht op schadevergoeding

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft OvRAN (Orde van Register Adviseurs Nederland) een schadevergoeding toegekend wegens overschrijding van termijnen bij de afwikkeling van een door die organisatie aangespannen rechtszaak.

De zaak betrof de weigering van (toen nog) het NIVRA om enkele OvRAN-leden in te schrijven in het register, omdat zij zich niet wilden houden aan de regelgeving voor accountants.

De inhoudelijke procedure (inclusief hoger beroep bij het CBb) heeft in totaal vijf jaar en acht maanden geduurd, tot de uitspraak van 18 augustus 2014. Het NIVRA heeft terecht de inschrijving van appellanten geweigerd, aldus het CBb; de beroepen van alle appellanten zijn ongegrond verklaard.

In april 2014 hebben de betrokken OvRAN-leden een verzoek om schadevergoeding gedaan vanwege overschrijding van de redelijke termijn. Dit verzoek is op 25 augustus jl. toegekend.

Zowel de NBA als de Nederlandse Staat moeten OvRAN een bedrag van € 3000 vergoeden wegens de termijnoverschrijding. De totale vergoeding van € 6000 is de helft van het bedrag waarom OvRAN had gevraagd, omdat er gezamenlijk is geprocedeerd door vier betrokkenen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.