Nieuws

EY wil i3 overnemen

EY heeft vandaag bekendgemaakt dat het i3, Intelligence in Information, wil overnemen. Met de beoogde overname wordt EY naar eigen zeggen in Nederland één van de belangrijkste spelers op het gebied van business intelligence, data analytics en predictive analytics.

i3 is in 2001 opgericht, telt op dit moment 45 werknemers en is actief in Nederland en België.

Marcel van Loo, bestuursvoorzitter van EY in Nederland: “Wereldwijd is het werkgebied van business intelligence en data analytics een enorme groeimarkt. Met deze acquisitie komen we verder tegemoet aan de vraag van onze cliënten om dergelijk gespecialiseerd advies te verstrekken. De specialisten van i3 zullen ons ook ondersteunen bij de digitalisering van onze controlewerkzaamheden om de kwaliteit hiervan verder te verbeteren. De diensten van i3 versterken onze activiteiten gericht op data analytics en de beoogde overname is in lijn met de groeiambities van onze organisatie.”

Volgens Geeta Chetty, directeur en mede-eigenaar van i3, krijgt de onderneming door de beoogde overname toegang tot een internationale markt. “Door toe te treden tot EY zijn wij meer dan ooit in staat om onze klanten nog breder te bedienen. De op handen zijnde overname biedt niet alleen de organisatie prachtige groeiperspectieven maar ook voor onze medewerkers liggen een verbreding van hun werkzaamheden en meer doorgroeimogelijkheden in het verschiet.”

De komende periode wordt benut om de integratie mogelijk te maken. Naar verwachting zal de afronding in het eerste kwartaal van dit  jaar plaatsvinden.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.