Nieuws

'Geen akkoord Deutsche Bank met justitie VS'

De topman van Deutsche Bank, John Cryan, heeft bij een ontmoeting met het Amerikaanse ministerie van Justitie geen akkoord kunnen sluiten over een schikking rond misstanden bij de verkoop van hypotheekgerelateerde producten.

Dat meldde de Duitse krant Bild. Cryan had volgens Bild vrijdag in Washington een ontmoeting met justitie. De Amerikaanse autoriteiten hebben Deutsche Bank een schikkingsvoorstel gedaan van 14 miljard dollar, maar dat werd afgewezen door de grootste bank van Duitsland. De laatste tijd hebben zorgen over miljardenboetes en een reeks andere problemen bij Deutsche Bank geleid tot zware koersverliezen voor de bank op de beurs en veel onrust op de financiële markten.

Deutsche Bank zou verder ook nog overwegen schadeclaims in te dienen tegen de voormalige bestuursvoorzitters Anshu Jain en Josef Ackermann. Volgens Bild heeft de bank een deel van de miljoenen aan bonusbetalingen aan Jain, die vorig jaar vertrok, bevroren. Ook de bonussen aan andere topbestuurders zouden deels zijn ingehouden.

Deutsche Bank en de Amerikaanse justitie wilden geen commentaar geven op de berichten van Bild. Naar verluidt overlegt Deutsche Bank met banken op Wall Street over manieren om met de hoge juridische kosten om te gaan, inclusief een aandelenverkoop van 5 miljard euro. Ook diverse Duitse bedrijven en de Duitse overheid zouden praten over een reddingsplan voor Deutsche Bank. Het financiële concern overweegt volgens bronnen verder om zijn vermogensbeheerdivisie naar de beurs te brengen.

Vrijdag werd door ingewijden nog gemeld dat de koninklijke familie van Qatar overweegt om haar belang in Deutsche Bank te vergroten, van circa tien procent tot mogelijk 25 procent. De stap zou bedoeld zijn om meer controle uit te kunnen oefenen op het beleid bij de bank.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.