Nieuws

'Uitglijders' populair onder studenten

De eerder onder het label van Accountant uitgebrachte publicatie 'Uitglijders, lessen uit accountantstuchtrecht' blijkt populair onder accountancystudenten. Inmiddels is de uitgave aan een tweede druk bezig.

Vooral post-hbo-opleidingen vragen de door Lex van Almelo geschreven publicatie aan. Voor het vak Audit & Assurance 3 hebben Avans+ in Breda en de HAN in Arnhem 'Uitglijders' op de boekenlijst gezet. In de les behandelen de docenten een aantal casussen uit het boek. In groepjes moeten studenten daarbij beoordelen wat ze van het handelen van de accountant vinden, welke fundamentele beginselen in het geding zijn en welke maatregel ze zelf zouden opleggen aan die accountant. "Erg interessant!", aldus de studenten.

Thema's

Bij het bespreken van tuchtrechtzaken in relatie tot geldende wetgeving werd eerder vooral gebruik gemaakt van tuchtrechtsamenvattingen van individuele zaken op Accountant.nl. 'Uitglijders' bevat een thematische bespreking van door de tuchtrechter meest veroordeelde fouten, met bij elk thema een aantal don'ts en do's. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over onhandig communiceren, belangenverstrengeling of het niet melden van fraude.

3.500+

Niet alleen studenten vragen de publicatie aan: al meer dan 3.500 accountants en andere geïnteresseerden hebben 'Uitglijders' sinds het verschijnen in mei 2016 gedownload of in boekvorm besteld. De uitgave past in het streven van de NBA het lerend vermogen van de beroepsgroep te verbeteren, door kennis te delen over fouten, tekortkomingen en incidenten.

'Uitglijders' is te bestellen via een e-mail aan boekhandel@nba.nl. De pdf-versie, die als download op Accountant.nl beschikbaar is, bevat ook links naar volledige samenvattingen van de in het boek behandelde uitspraken.

Download 'Uitglijders, lessen uit accountantstuchtrecht'

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.