Nieuws

Fortuna Sittard in geldnood

Fortuna Sittard zit in acute geldnood en er is onvoldoende financiële zekerheid of dit seizoen afgemaakt kan worden. De accountant wil geen goedkeurende verklaring afgeven.

Volgens de club zijn de problemen onder andere ontstaan omdat er geen overeenstemming is bij de huidige investeerders. Een deel van de salarissen kon niet op tijd betaald worden.

De licentiecommissie van de KNVB legt de club uit de Jupiler League een boete op omdat de accountant geen goedkeuring wilde geven aan de jaarstukken vanwege de financiële onzekerheid.

Algemeen directeur Joppe Sangen zegt op de website van de club dat er met de huidige investeerders en potentiële geldschieters wordt gewerkt aan een structurele oplossing. Hij hoopt dat er voor het eind van de maand meer duidelijkheid is.

"Er is een aantal zaken die op dit moment spelen. Zo is er de boete van de licentiecommissie van de KNVB. Daarnaast is het geen geheim dat we er financieel niet rooskleurig voor staan, waardoor het ons deze keer helaas niet gelukt is om alle salarissen op tijd te betalen. We werken nu met man en macht aan een structurele oplossing. De huidige situatie kon onder andere ontstaan doordat de huidige investeerders binnen de verwachte tijdspanne geen overeenstemming konden bereiken. De reden voor de boete is eenvoudig", aldus Sangen.

"De jaarstukken zijn op tijd aangeleverd. Alleen de accountantsverklaring ontbrak. De accountant wilde deze niet afgeven omdat er niet voldoende financiële zekerheid zou zijn om dit seizoen af te maken. Hierop heeft de club maar ten dele invloed. Maar we hebben respijt gekregen tot 1 maart van de KNVB. Gevolg is wel dat een indeling in categorie 1 een feit is."

(Bron: ANP/Accountant.nl)

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.