Nieuws

FC Twente trekt jaarrekening in

FC Twente dreigt opnieuw gestraft te worden door de KNVB. De club zit al in zware problemen en heeft nu de jaarrekening 2014/2015 in moeten trekken, meldde de club maandag.

Onlangs dook een tweede overeenkomst op rond de transfer van Dusan Tadic. Een deel van het contract werd volgens de krant Tubantia geheim gehouden en dus kwam 1,8 miljoen euro aan vergoedingen niet in de boeken. Twente zette een onafhankelijk advocatenkantoor op de zaak en de club lijkt het verhaal nu te bevestigen; het gevolg is dat de jaarcijfers niet kloppen.

"Daarom kunnen we niet anders dan de eerder ingediende jaarrekening intrekken. Dat zal ongetwijfeld leiden tot nieuwe sancties van de KNVB-licentiecommissie. Naast een boete moeten we helaas ook rekening houden met nieuwe puntenaftrek", aldus interim-directeur Onno Jacobs. De club hoort de cijfers namelijk op tijd in te leveren en dat is nu niet gebeurd. Voor 1 mei 2016 moet er een nieuwe jaarrekening liggen.

De licentiecommissie van de KNVB bekijkt wat de gevolgen zijn van het intrekken van de financiële cijfers van de eredivisionist. "FC Twente heeft binnen het huidige plan van aanpak driemaal niet voldaan aan de financiële doelstellingen. Als gevolg daarvan kreeg FC Twente eerst een publieke waarschuwing en daarna twee keer drie winstpunten in mindering. De volgende mogelijke sancties zijn nogmaals drie punten in mindering en vervolgens uiteindelijk het verlies van de licentie", is de commissie van de voetbalbond maandagavond duidelijk.

"FC Twente zou dan opnieuw de wrange vruchten plukken van het gevoerde beleid in de achterliggende periode. We zullen dit moeten accepteren, maar het is natuurlijk een hard gelag voor iedereen in en rondom FC Twente", zegt Jacobs somber.

De club dreigt toch al de licentie te verliezen vanwege wanbeleid in de afgelopen jaren. Onlangs stapte het bestuur van de club op aanraden van een onderzoekscommissie op. De licentiecommissie buigt zich, los van deze jaarcijfers, nog over de financiën van de club.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.