Nieuws

Accountants wijken uit naar pensioenfonds grafische industrie

Pensioenfonds PGB heeft een middelgroot accountantskantoor als klant binnengehaald. Een ander accountantskantoor overweegt toetreding in 2017.

Dat bevestigt Pensioenfonds PGB in reactie op vragen van Accountant.nl. "Het gaat om een accountantskantoor van ruim zeshonderd medewerkers", bevestigt Frans van Veen, actuaris van het bestuursbureau Pensioenfonds PGB en verantwoordelijk voor nieuwe aansluitingen.

"Daarnaast is er een aanvraag voor een offerte voor 2017 van een ander accountantskantoor. Er zijn meer kantoren geweest, maar die hebben andere keuzen gemaakt."

Dat accountantskantoren op zoek zijn naar nieuwe pensioenuitvoerders, is volgens Van Veen niet verbazingwekkend. "Gezien de ontwikkelingen van het pensioenfonds van de accountants." Onlangs werd bekend dat het Pensioenfonds Accountants gekort heeft op de pensioenrechten over 2015 wegens een lage dekkingsgraad. Een aantal werkgevers in de accountancy is weggegaan bij dit fonds.

Van Veen voorziet dat meer accountantskantoren zich mettertijd zullen melden bij Pensioenfonds PGB. "Maar dat wij ook pensioenregelingen voor andere sectoren uitvoeren, is nog wat minder bekend." Pensioenfonds PGB is een van de grotere fondsen die in steeds meer sectoren actief is, zoals de chemie en de ict. Ook in de zakelijke dienstverlening is het fonds actief. "Maar we werven niet actief onder accountants", zegt Van Veen. "Dat laten we over aan tussenpersonen."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.