Nieuws

Pensioenfonds Accountancy wil gaan stoppen

Het bestuur van het Pensioenfonds Accountancy heeft een voorlopig besluit genomen om per 1 juli 2017 te stoppen met de opbouw van nieuwe pensioenen.

"Pensioenfonds Accountancy is jarenlang aantrekkelijk geweest voor werkgevers en werknemers onder andere vanwege het garantiecontract bij Aegon. Verlenging daarvan bleek eind 2014 geen levensvatbare optie. Het bestuur koos op dat moment voor een pensioenregeling in eigen beheer", aldus het pensioenfonds.

"Sinds begin 2015 zijn de omstandigheden voor Pensioenfonds Accountancy zwaar, vooral door de sterk gedaalde rente. Het pensioenfonds kampt met een lage dekkingsgraad en moest in juni 2016 forse verlagingen doorvoeren van de in eigen beheer opgebouwde pensioenen. Door de lage rente kan bovendien – met de huidige premie – beduidend minder pensioen worden opgebouwd."

Het bestuur heeft daarom het bestaansrecht van Pensioenfonds Accountancy opnieuw onderzocht. "De conclusie daarvan is dat het fonds te klein is om zelfstandig door te gaan. De toezichthouder stelt steeds hogere eisen aan professioneel fondsbestuur, beleggingsbeleid en communicatie, waardoor de uitvoeringskosten blijven stijgen. Andere onderzochte toekomstmogelijkheden leverden minder voordeel op. Het bestuur heeft daarom na zorgvuldig en intensief overleg besloten de activiteiten af te bouwen."

Als de plannen doorgaan gaan werkgevers hun pensioenregeling ergens anders onderbrengen. Het pensioen dat deelnemers bij het fonds hebben opgebouwd tussen 2015 en 2017 gaat over naar een andere partij en het Garantiepensioen blijft bij Aegon, maar in een andere contractvorm.

In een bericht op de site geeft het Pensioenfonds Accountancy een overzicht van de gevolgen voor de opbouw in 2017 en verder, de opgebouwde pensioenen en de vervolgstappen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.