Nieuws

Pensioenfonds Accountancy noteert hoog kwartaalrendement

Het Pensioenfonds Accountancy heeft in het derde kwartaal van dit jaar het op een na hoogste beleggingsrendement behaald. Ook de dekkingsgraad is verbeterd.

Dat blijkt uit de kwartaalrapportage van De Nederlandsche Bank over de 250 pensioenfondsen. Het rendement op beleggingen bedroeg acht procent bij het Pensioenfonds Accountancy. Alleen het pensioenfonds van Mercer had een hoger beleggingsresultaat (9,1 procent).

Het betreft hier de beleggingen waarvan het fonds zelf de risico's draagt. Deze beleggingen zijn van toepassing op ruim twintigduizend deelnemers. De beleggingen waarvan de risico's voor de deelnemers zijn had een veel lager rendement (3 procent). Dat is van toepassing op ruim zevenduizend deelnemers van het Pensioenfonds Accountancy.

Dekkingsgraad

Het rendement is voor een belangrijke mate toe te schrijven aan de afdekking van het renterisico, zo verklaart voorzitter Jan Raaijmakers van het Pensioenfonds Accountancy het beleggingssucces. "Verder zijn er goede resultaten van high yield en grondstoffen en passieve beleggingen in wereldwijde aandelen."

Het nieuws volgt een kwartaal nadat het pensioenfonds slecht nieuws meldde aan de deelnemers. Hun pensioenrechten over 2015 werden met 3,5 procent gekort en de pensioenpremie ging omhoog.

Ook de dekkingsraad van het Pensioenfonds Accountancy is nu verbeterd. In mei was die nog 64 procent. "Nu is de actuele dekkingsgraad voor nieuwe reserves 73,6 procent", zegt Raaijmakers. "Het gaat inderdaad gelukkig weer de goede kant op."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.