Nieuws

Auxilium legt meerwaarde mkb-accountant uit

Adviesgroep Auxilium heeft een animatiefilmpje online gezet waarin de meerwaarde van de mkb-accountant wordt uitgelegd.

Veel mkb-kantoren zijn volgens Auxilium somber over het vak vanwege de toegenomen regeldruk. De kantoren zouden het moeilijk vinden om de meerwaarde van een accountant uit te leggen aan klanten.

Volgens Auxilium is dit onterecht: "Die meerwaarde is er wel degelijk: het werk van een accountant is kwalitatief goed. Hij levert immers 'gewaarborgde kwaliteit'. Een mkb-accountant heeft een bevoorrechte positie. Cliënten zien hun accountant als de vraagbaak voor alle zaken die bij een ondernemer spelen. Vanuit deze positie kunt u als accountant uw corebusiness (controleren/beoordelen en samenstellen van de jaarrekening) uitbouwen tot een mooie adviespraktijk."

In het filmpje wordt aandacht gevraagd voor de beroepseisen zoals de HBO/Universitaire opleiding, de permanente educatie, de verplichte beroepsaansprakelijkheidsverzekering, de waarneming en de toetsingen van kantoren.

» Animatiefilm Auxilium

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.