Nieuws

'Uitglijders, lessen uit accountantstuchtrecht' gratis op te vragen

NBA-leden en andere geïnteresseerden kunnen het boek 'Uitglijders; lessen uit accountantstuchtrecht' gratis opvragen.

Het boek werd dinsdag gepresenteerd tijdens de themabijeenkomst voorafgaand aan de ledenvergadering van de NBA. Auteur is juridisch journalist Lex van Almelo, die al jaren de tuchtrechtsamenvattingen voor Accountant.nl schrijft.

'Uitglijders' bevat een thematische bespreking van de meest veroordeelde fouten door de tuchtrechter, met bij elk thema een aantal 'don'ts en do's'. De uitgave past in het streven van de NBA het lerend vermogen van de beroepsgroep te verbeteren, door kennis te delen over fouten, tekortkomingen en incidenten.

Voorbeelden van thema’s die aan de orde komen:

  • Onhandig communiceren;
  • Belangen verstrengelen en te veel meebuigen met de opdrachtgever;
  • Fraude dulden en niet melden.

Het is helaas niet meer mogelijk om gedrukte exemplaren van het boek op te vragen. De pdf-versie van Uitglijders is nog wel beschikbaar. Daarin zijn links opgenomen naar de volledige samenvattingen op Accountant.nl van de in het boek behandelde uitspraken.

» Download 'Uitglijders, lessen uit accountantstuchtrecht'

Met deze publicatie stimuleert de NBA de implementatie van maatregel 6.2 uit het rapport ‘In het publiek belang’.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.