Nieuws

Externe controle Vaticaan definitief opgeschort

PwC gaat definitief niet de externe controle doen bij het Vaticaan. De controle wordt nu gedaan door de eigen auditor-general.

Dat meldt het Vaticaan in een persbericht. In april liet het Vaticaan al weten dat de externe controle door PwC was stopgezet. Dat blijkt nu definitief te zijn. Volgens het Vaticaan was de controle stopgezet omdat de reikwijdte van het contract met Pwc nader moest worden onderzocht.

Uit dat onderzoek, dat volgens het Vaticaan "in een sfeer van serene samenwerking met PwC" plaatsvond, kwam dat de taak van het maken van de audit toe moet worden vertrouwd aan de auditor general van het Vaticaan, zoals dat volgens het Vaticaan gebruikelijk is "bij elke soevereine staat". PwC zal nu "een assisterende rol" spelen.

Het Vaticaan wil benadrukken dat, in tegenstelling tot wat er in de media werd gezegd, de controles niet zijn stopgezet omdat er iets mis was met de kwaliteit van het werk van PwC "of vanwege de behoefte van een of meer entiteiten binnen het Vaticaan die hervormingen willen tegenhouden".

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.