Nieuws

PwC: 'Geen fraude op Hogeschool Utrecht'

PwC heeft geen bewijzen gevonden dat er sprake geweest zou zijn van fraude op de Hogeschool Utrecht.

Dat meldt het NRC op basis van een rapport van PwC. Medio mei meldde het NRC dat PwC voor de derde keer onderzoek deed naar fraude en andere onregelmatigheden. Er zou volgens de krant sprake zijn geweest van schimmige betalingen aan externe medewerkers, bijvoorbeeld van een interimmer die veertig uur voor een week werk declareerde, maar die volgens werkbriefjes en aantekeningen in de agenda elders aan de slag was.

Eerder deed de afdeling corporate control van de hogeschool hier ook onderzoek naar. Hoffman Bedrijfsrecherche heeft dat onderzoek gecheckt. Onregelmatigheden kwamen niet naar voren. Ook de accountantscontroles van PwC brachten geen fraude aan het licht. In de jaarverslagen staat hier niets over.

Het forensisch onderzoek van PwC dat nu is afgerond was een rechtstreeks gevolg van de krantenberichten, bevestigde bestuursvoorzitter Jan Bogerd op Accountant.nl. Dat PwC al jaren de boeken controleert van de hogeschool en forensisch onderzoek ging doen in de administratie was niet vreemd, stelde woordvoerder Uitdenbogaard van de Hogeschool Utrecht. "Ik hoef toch niet uit te leggen dat accountantskantoren verschillende rollen bekleden. Ik zie dat niet als belangenverstrengeling. We bepalen zelf hoe we onze accountant inzetten."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.