Nieuws

Flynth vergat voortgang auditkwaliteit in eigen jaarverslag

Het jaarverslag 2015 van Flynth gaat niet expliciet in op de kwaliteitsverbetering die vorig jaar de agenda van de accountancy dicteerde. Het kantoor zette de financiële prestaties centraal.

“Een gemiste kans”, biecht bestuursvoorzitter Theo de Vries op. “We zijn volop bezig om de kwaliteit van onze controlepraktijk te verbeteren. Daar hadden we best iets over mogen en kunnen zeggen in ons jaarverslag.”

In haar jaarverslag 2015 berichtte Flynth dat er voor het eerst in jaren weer winst is gemaakt: 1 miljoen euro. De vooruitzichten zijn goed, na jaren van reorganisatie. “Dat is een belangrijk signaal”, zegt De Vries. “Zeker omdat we spannende jaren achter de rug hebben. Maar kwaliteitsverbetering van onze controlepraktijk speelt onverminderd een rol, daar zijn we continu mee bezig. Het was logisch geweest om daar ook aandacht op te vestigen in ons jaarverslag.”

Verbeterplan

In het jaarverslag omschrijft de organisatie in algemene bewoordingen het belang van kwaliteit. “De daarop ingerichte vaktechnische organisatie, het gehanteerde interne kwaliteitsbeheersingssysteem, inclusief periodieke reviews en het ingestelde college CTA PB, dragen in hoge mate bij aan het beheersen van risico’s op dat terrein”, zo meldt Flynths jaarverslag. “Ook wordt op gestructureerde wijze aandacht besteed aan de steeds wijzigende wet- en regelgeving, zodat tijdig kan worden geacteerd op de gevolgen daarvan voor de eigen organisatie en onze klanten.”

Maar op het verbeterplan voor de niet oob-kantoren van de NBA gaat Flynth niet expliciet in. “Dat komt ook omdat we al veel punten hebben gerealiseerd die ook in het verbeterplan staan”, zegt De Vries. “Kwaliteitsverbetering in de controlepraktijk is zo’n continu doorlopend proces, dat we soms vergeten om onze initiatieven hiervoor te benoemen. Toch liggen we helemaal op schema met de implementatie van de maatregelen die volgend jaar juli volledig moeten zijn ingevoerd".

De veranderingen voor Flynth zijn ook relatief beperkt, zegt De Vries. “Want met het reeds jaren geleden ingestelde, onafhankelijke kwaliteitscollege CTA PB hebben we al voorgestorteerd op de huidige maatregelen.”

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.