Nieuws

Geen vergoeding voor Madoff-schade ABN AMRO

ABN AMRO krijgt een deel van het geld dat het kwijtraakte aan meesteroplichter Bernie Madoff niet terug.

Er liep nog een juridisch proces over 175 miljoen euro die de bank vergoed wilde krijgen door verzekeraars. De Hoge Raad heeft het cassatieberoep van ABN echter afgewezen, waarmee de claim van de bank definitief is verworpen.

De Amerikaan Madoff verzamelde jarenlang miljarden dollars met zijn in 2008 opgedoekte investeringsfonds. Hij betaalde beleggers hoge rendementen, maar die kwamen in werkelijkheid uit nieuwe inleg in het fonds. Ook ABN Amro was een van de gedupeerden. De bank schatte de schade in 2008 op bijna 1 miljard euro. Daarvan kreeg het financiële concern later nog ongeveer de helft terug, onder meer door onderpand te verkopen.

ABN hoopte daarbij nog 175 miljoen euro vergoed te krijgen, maar een rechter en later het hof oordeelden dat daarvoor niet aan de verzekeringsvoorwaarden was voldaan. De uitspraak van de Hoge Raad raakt de bank niet meer. ABN Amro heeft jaren geleden al de nodige voorzieningen getroffen. Madoff bekende in 2009 schuld en werd later veroordeeld tot een gevangenisstraf van 150 jaar.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.