Nieuws

Accenture en Deloitte Consulting sluiten partnerships met IPsoft

Zowel Deloitte Consulting als adviesorganisatie Accenture sluiten een partnership met IPSoft, een bureau gespecialiseerd in automatisering en kunstmatige intelligentie.

Via de nieuwe samenwerking spelen beide adviesorganisaties in op de ontwikkelingen op het terrein van kunstmatige intelligentie in de komende jaren. Kunstmatige intelligentie heeft zich, naast digitalisering en robotisering, in het afgelopen jaar ontwikkeld als een van de snelst groeiende segmenten. Volgens onderzoeksorganisatie IDC zal de wereldwijde softwaremarkt voor content analytics, discovery en cognitieve systemen tussen 2014 and 2019 meer dan verdubbelen.

IPSoft, gevestigd in New York, zoekt naar samenwerkingsmogelijkheden met grote organisaties die IT kunnen vertalen naar toegevoegde waarde. De nieuw afgesloten partnerships met Accenture en Deloitte Consulting passen daarin.

Amelia

Accenture heeft samen met IPsoft een 'Amelia praktijkgroep' opgezet (de naam verwijst naar Amelia, IPSoft's 'digitale werknemer'). Accenture zal dit platform gebruiken om strategieën, oplossingen en adviesdiensten te ontwikkelen voor klanten in verschillende sectoren, met gebruik van virtual agent-technologie. De focus ligt daarbij allereerst op banken, verzekeraars en de reisbranche.

Deloitte Consulting en IPSoft willen via hun partnership expertise bundelen om een 'totaalpakket aan diensten' te ontwikkelen op het gebied van artificial intelligence.

Bron: Consultancy.nl

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.