Nieuws

Claim voormalig topman Linx tegen PwC afgewezen

Een schadeclaim tegen PwC van de voormalig topman van telecombedrijf Linx is afgewezen, terwijl het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) hem eerder in het gelijk stelde.

Dat meldt Het Financieele Dagblad. De klager eiste een schadevergoeding van PwC vanwege een PwC-rapport dat volgens hem dusdanige reputatieschade heeft veroorzaakt dat hij daardoor nu geen werk meer kan vinden.

De oud-topman werd in 2013 aangesteld bij Linx als ceo, maar een van de commissarissen vroeg om een persoonsgericht onderzoek, dat PwC uitvoerde. Volgens dat onderzoek had hij commissarissen niet juist voorgelicht over zijn salaris dat hij bij een ander bedrijf verdiende en ook nog een document vervalst om de overhand te krijgen in de onderhandelingen met Linx. Dat leidde tot zijn ontslag bij Linx.

De uitspraak van de voorzieningenrechter is opmerkelijk omdat het CBb de oud-topman in het gelijk stelde. Het CBb oordeelde dat de accountant van PwC die het rapport schreef "ernstige steken" had laten vallen en te veel naar zijn opdrachtgever had geluisterd. Er loopt momenteel nog een bodemprocedure tegen PwC.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.