Nieuws

EY en PwC in België nemen financiële adviesbureaus over

Zowel EY als PwC heeft in België een financieel adviesbureau overgenomen. EY koopt A-Three, een bureau gespecialiseerd in 'revenue assurance'. PwC neemt mkb-dienstverlener Handson & Partners over.

EY: A-Three

A-Three is opgericht in 2010 en geldt als toonaangevend jong bedrijf op het gebied van revenue leakage: het opsporen, herstellen en voorkomen van omzetverlies. Volgens het Brusselse bureau kampen veel organisaties - ondanks geautomatiseerde ERP-systemen en tal van interne en externe controles - met het onopgemerkt 'weglekken' van omzet. Te denken valt daarbij aan facturen die dubbel worden betaald, inkoopkortingen die niet in de boeken terechtkomen of geleverde goederen en diensten die nooit worden gefactureerd. In totaal een omzetverlies dat één tot vijf procent van de EBITDA bedraagt, aldus A-Three.

Volgens EY België past de overname van A-Three in een strategie van investeren in nichegebieden die toegevoegde waarde hebben voor de cliënt. A-Three zal onder het label van EY opereren. De oprichters Ludwig Bollaerts en Steve van der Steen fungeren binnen EY als director.

PwC: Handson & Partners

Handson & Partners, opgericht in 2002, is actief in accounting, finance en control. Het bureau, met een hoofdvestiging in Antwerpen en vijf andere kantoren, werkt veel voor familiebedrijven en startende ondernemingen.

Handson is voortgekomen vanuit één van de grote accountantskantoren en biedt diensten als outsourcing, tijdelijke staffing en boekhoudkundig en fiscaal werk ('fiduciaire'). Ook ondersteunt het bureau cliënten bij ERP-projecten en verleent het bijstand bij het opzetten van de controlling functie.

Voor PwC is de overname van Handson & Partners een belangrijke manier om beter zichtbaar te worden binnen het Belgische mkb-segment. Handson & Partners wordt niet volledig geïntegreerd binnen de PwC-organisatie, maar zal opereren als honderd procent dochteronderneming.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.