Nieuws

PwC schikt miljardenclaim inzake fraude Colonial Bank

PwC is een schikking overeengekomen met de gedupeerden in een Amerikaanse rechtszaak die verband houdt met het faillissement van de Amerikaanse bank Colonial Bank. De claim bedroeg 5,5 miljard dollar.

Dat meldt de Wall Street Journal. Het bedrag van de schikking is niet bekend. De claim was ingediend door een groep investeerders en crediteuren van de failliete Colonial Bank. Volgens de investeerders heeft PwC gedurende zeven jaar controle van de bank een grootschalige fraude over het hoofd gezien.

Die fraude leidde aanvankelijk tot het omvallen van hypotheekverstrekker Taylor Bean and Whitaker. In het kielzog daarvan ging ook Colonial Bank failliet. Bestuurders van Taylor Bean en medewerkers van Colonial hebben inmiddels bekend schuldig te zijn aan het opzetten van de fraude.

De accountant van hypotheekverstrekker Taylor Bean, Deloitte, werd drie jaar geleden al beschuldigd van onoplettendheid. Deloitte schikte toen voor een onbekend bedrag.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.