Nieuws

NBA benadrukt overgangsbepaling nieuwe controleverklaring

Het is de bedoeling dat de nieuwe controleverklaring een overgangsbepaling krijgt. De oude verklaring kan voor boekjaren die eindigen voor 15 december 2016 nog gebruikt worden tot 31 december 2017.

Dat meldt de NBA. Vlak voor de jaarwisseling zijn de nieuwe controleverklaringen voor oob's en niet-oob's gepubliceerd. In de berichten over de publicatie werd aangegeven dat de verklaring gaat gelden vanaf 1 januari 2017. Om onduidelijkheid te voorkomen wil de NBA nog enkel zaken verduidelijken.

NV COS

De nieuwe voorbeelden zijn gebaseerd op de gewijzigde rapportagestandaarden. Deze Standaarden gaan deel uitmaken van de Nadere voorschriften controle- en overige standaarden (NV COS) die gaan gelden vanaf 1 januari 2017 in december 2016 zijn goedgekeurd door het bestuur.

Ze zijn daarna voorgelegd aan de minister van Financiën voor goedkeuring. Na het ontvangen van de goedkeuring zullen de Standaarden in de Staatscourant worden geplaatst waarbij de ingangsdatum met terugwerkende kracht 1 januari 2017 zal zijn.

Overgangsbepaling

Dit betekent niet dat de verklaring verplicht toegepast moet worden vanaf 1 januari 2017. Het is de bedoeling dat de NV COS een overgangsbepaling krijgt. Die moet het mogelijk maken dat voor boekjaren die eindigen voor 15 december 2016 de oude verklaring nog wordt gebruikt. Dit kan mits de desbetreffende verklaring afgegeven wordt vóór 31 december 2017. Er is volgens de NBA echter niets op tegen om te kiezen voor de nieuwe verklaring mits dan ook voldaan is aan de nieuwe bepalingen uit Standaard 720.

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.