Nieuws

'Een derde accountants ervaart wekelijks stress'

Een derde van de accountants ervaart elke week stress, en meer dan de helft van de accountants minstens eens per maand.

Dat blijkt uit een onderzoek van Careersinaudit.com in het kader van World Mental Health Day. Van de 1.150 respondenten zegt 37 procent wekelijks stress te ervaren, en 57 procent maandelijks. 60 procent meldt dit niet op het werk. 15 procent van de gevallen van werkgerelateerde stress leidde tot verzuim. Degene die stress ervaren hebben last van weinig energie (20%), hoofdpijn (17%), stemmingswisselingen (16%), en slapeloosheid (13%). Sommigen ervaren ook paniekaanvallen, maagproblemen, gewichtstoename, eetaanvallen, en een gebrek aan concentratie.

De reden dat zoveel werknemers niet aan de bel trekken komt doordat men stress als iets ervaart dat iedereen weleens overkomt (38%), omdat melden een negatieve impact kan hebben op hoe je collega's en managers over je denken (30%), en omdat je je baan zou kunnen verliezen of geen promotie maakt als je aan de bel trekt (10%).

De helft van de respondenten geeft aan tussen de acht en tien uur per dag te werken, bijna een kwart werkt tussen de tien en twaalf uur per dag, en ruim een kwart zegt vaak in het weekend te werken. Opvallend is dat een derde van de werknemers die melding maakt van stress aangeeft dat daar niets mee wordt gedaan. 24 procent zegt dat managers er mee aan de slag gaan, en 25 procent krijgt de mogelijkheid om een paar dagen vrij te nemen, of gebruik te maken van een cursus mindfulness of een andere behandeling.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.