Nieuws

VEB-leden ontvangen compensatie uit Imtech-schikkingsfonds

Kwalificerende Imtech-aandeelhouders krijgen de komende dagen een compensatie uit het Imtech-schikkingsfonds.

Dat meldt de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Het gaat om een eerste uitbetaling. Er volgt nog een slotbetaling, waarschijnlijk in het najaar van 2018.

Eind 2014 trof de beleggersvereniging een akkoord met Imtech en accountant KPMG over compensatie van gedupeerde particuliere aandeelhouders voor het geleden koersverlies als gevolg van fraude en gebrekkige controlemechanismes bij Imtech. Het installatiebedrijf ging in 2015 failliet.

Alleen VEB-leden die op 1 februari 2013 bij het slot van de beurs aandeelhouder van Imtech waren en een geldige claim hebben ingediend bij administratiekantoor Epiq hebben recht op compensatie. Aandeelhouders die voor 7 oktober 2014 lid zijn geworden van de beleggersvereniging ontvangen 1,1148 euro per aandeel. Dat is hoger dan de verwachte 1 euro die bij de publicatie van de schikking werd gecommuniceerd. Aandeelhouders die in de periode vanaf 7 oktober 2014 tot 7 februari 2015 VEB-lid zijn geworden ontvangen 0,5574 euro per aandeel. Ook dat is hoger dan verwacht.

Met de uitbetaling is het Imtech-dossier nog niet gesloten, aldus de beleggersvereniging. "De VEB zet grote vraagtekens bij de informatievoorziening aan beleggers in de periode na februari 2013. Zo liet Imtech in mei 2015 nog weten positieve cijfers over 2015 te verwachten. Imtech lijkt echter na februari 2013 nooit 'in control' te zijn geweest." De VEB doet samen met de curatoren van Imtech onderzoek naar de oorzaken van de ondergang van Imtech.

Gerelateerd

Afbeelding Nieuws

Curatoren krijgen geen inzage in Imtech-dossier (FD)

De curatoren van het in 2015 gefailleerde installatiebedrijf Imtech stuiten bij hun onderzoek naar de oorzaken van het faillissement op een stevige hobbel. Uit een onlangs openbaar geworden arrest blijkt dat het Gerechtshof Amsterdam niet bereid is om de curatoren toegang te geven tot de ongecensureerde versie van de boete die toezichthouder AFM aan Imtech-accountant KPMG heeft opgelegd. Ook de controledossiers van KPMG blijven buiten het bereik van de curatoren.

x 0

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.