Nieuws

Accountants en data-analisten werken aan open source-project

Accountants en data-analisten komen op 7 december in Rotterdam samen voor een eerste open source data-analyse-project voor accountants. Circa dertig deelnemers ontwerpen en ontwikkelen gezamenlijk analysescripts, op basis van standaarden zoals de auditfile en het referentiegrootboekschema.

Nu data-analyse steeds meer essentieel onderdeel wordt van de accountantspraktijk heeft de sector behoefte aan een standaard set analyses. In de praktijk blijft de adoptie van data-analyse binnen kantoren namelijk nog achter bij wat wenselijk en mogelijk is.

In april 2017 is het project ‘Analytics Library’ gestart met de ontwikkeling en publicatie van data-analyse oplossingen voor accountantskantoren. Er zijn weliswaar al veel data-analyse oplossingen voorhanden, maar die vragen om ontwikkeling van scripts. Het Analytics Library-project heeft als doel zulke scripts via open source te ontwikkelen: iedereen kan er aan bijdragen. En door online te publiceren is een en ander ook voor iedereen beschikbaar.

Het open source initiatief, dat zich zowel richt op de controle- als de samenstelpraktijk, is voortgekomen uit het Auditfile Platform en wordt gesteund door SBR-NL.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.