Nieuws

Artikel 5: hoe staat het met de beroepseer van de accountant?

Recent is het eerste exemplaar verschenen van het boek 'Artikel 5; de beroepseer van de accountant'. Centrale vraag hierin: hoe staat het met de beroepseer van de accountant? En wat is er nodig om als accountant goed werk te leveren?

De titel 'Artikel 5' verwijst naar een vroegere versie van de gedrags- en beroepsregels voor registeraccountants, over de ‘eer van de stand’ van het beroep. Doel van de uitgave is vooral om het accountantsberoep neer te zetten als een eervolle professie met hoge kwaliteitseisen ten aanzien van het uitvoeren van een wettelijke taak.

Het boek behandelt thema’s als 'Van zelfstandige beroepsbeoefenaar naar conglomeraat', 'Assurance verlenen: een mijnenveld vol onzekerheden' en 'De professionele kracht van de eigen persoonlijke afweging'. Naast een serie essays zijn er interviews met Arnold Schilder (IAASB), Eric Smit (Follow the Money), Marco van der Vegte (Deloitte), Christopher Humphrey (University of Manchester), Boudewijn de Bruin (Rijksuniversiteit Groningen) en commissaris Henk Scheffers (Monitoring Commissie Accountancy).

De uitgave staat onder redactie van Thijs Jansen (directeur Stichting Beroepseer en onderzoeker Tilburg University) en Margreeth Kloppenburg (bestuurslid Stichting Beroepseer, publicist, spreker en docent Hogeschool Utrecht). Auteurs zijn onder andere Arnout van Kempen, Marcel Pheijffer, Marleen Jansen Groesbeek, Marlies de Vries en Jules Muis.

Het boek 'Artikel 5' is uitgegeven door de Stichting Beroepseer. Het is te bestellen via www.beroepseer.vrijeboeken.com en de reguliere bestelkanalen. Prijs € 32,50.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.