Nieuws

Grote internationale actie tegen witwassen

Tientallen agenten ondersteund door medewerkers van Defensie en inspecteurs van de fiscale opsporingsdienst FIOD zijn dinsdag meerdere panden binnengevallen in het kader van een groot witwasonderzoek.

Het zwaartepunt van de actie ligt in Zuidoost-Drenthe, maar ook op andere plaatsen in Nederland, België, Duitsland en Sint-Maarten worden huiszoekingen gedaan.

Er zijn tot nog toe vijf personen aangehouden. "Bij de invallen wordt gezocht naar financiële administratie. Daarnaast legt het onderzoeksteam beslag op onroerend goed, waardevolle goederen en geld", aldus de politie. Verscheidene auto's zijn in beslag genomen, waaronder dure Porsches. Ook is er beslag gelegd op fietsen, scooters en zelfs een complete sauna. Er zouden miljoenen euro's zijn witgewassen.

Met groot materieel wordt er op aanwijzing van specialisten van Defensie gegraven op het terrein van een voormalige autohandel. De politie heeft de eigenaar ervan, die tevens schroothandelaar is in Nieuw-Schoonebeek, aangehouden. Hij heeft ook schrootbedrijven in Suriname en Sint Maarten.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.