Nieuws

Hart voor Bussum dient nieuwe tuchtklacht in tegen Pheijffer

Politieke partij Hart voor Bussum legt zich niet neer bij een eerdere uitspraak van de Accountantskamer in een zaak tegen hoogleraar accountancy Marcel Pheijffer. Door een lid van de lokale partij zijn opnieuw klachten ingediend bij de tuchtrechter.

De politieke partijen Hart voor Bussum en de Gooise Ouderen Partij dienden eerder, in oktober 2015, een tuchtklacht in tegen Pheijffer. De partijen waren niet tevreden met een onderzoeksrapport van de hoogleraar, die onderzoek deed naar de  rechtmatigheid van vergoedingen aan de voormalige burgemeester van Bussum. Dat onderzoek deed Pheijffer in opdracht van de Commissaris van de Koning, Johan Remkes.

Tegen Pheijffer werden destijds veertien klachtonderdelen ingediend. Slechts één van die veertien onderdelen werd gegrond verklaard, maar zonder oplegging van een maatregel aan de hoogleraar.

Integriteit

De nieuwe klachten zijn bij de Accountantskamer ingediend "door een burger die wars is van gesjoemel" aldus het persbericht. "Het milde oordeel van de Accountantskamer vraagt erom het optreden van Pheijffer nog verder uit te diepen en ook de overgebleven aspecten langs de lat van de beroepsregels en beroepsethiek te leggen."

Ook wil de nieuwe klager meer weten over de rol van Commissaris van de Koning Remkes.  De klager zet vraagtekens bij de integriteit van Pheijffer en legt daarover ook een vraag voor aan beide universiteiten waar deze hoogleraar is (Nyenrode en Leiden).

Pheijffer meldt het indienen van de nieuwe tuchtklacht zelf in een reactie bij zijn eerdere opiniebijdrage over de zaak op deze site. Hij wijst er op dat bij de eerste tuchtklacht de nummer 1 van de lijst van Hart voor Bussum betrokken was. Nu is het de nummer 7 van diezelfde partij die een klacht indient, met gebruikmaking van dezelfde advocaat.  "Wordt vervolgd", aldus Pheijffer.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.