Nieuws

KPMG viert 'ingetogen' eeuwfeest met ontbijt

KPMG heeft het honderdjarig bestaan gevierd met een gezamenlijk ontbijt van alle medewerkers op de verschillende vestigingen van de organisatie. Precies honderd jaar geleden, op 17 maart 1917, vestigde naamgever Piet Klijnveld zich als openbaar accountant in Amsterdam.

Meer dan duizend KPMG-medewerkers namen op vrijdagochtend deel aan het ontbijt in het hoofdkantoor in Amstelveen. Ook op de regiokantoren van KPMG in Nederland werd een gezamenlijk ontbijt georganiseerd.

Het honderdjarig bestaan wordt 'met ingetogen trots' gevierd, aldus KPMG. Na het 'crisisjaar' 2014, waarin de organisatie onder vuur lag wegens een reeks incidenten, is bewust gekozen om op bescheiden wijze stil te staan bij het jubileum. In de komende maanden staat nog een aantal activiteiten op de planning, waaronder een congres en een festival. In het hoofdkantoor in Amstelveen is een 'museumkamer' ingericht. Ook is een speciale website geopend, waarop de historie van de organisatie in beeld wordt gebracht.

Andere vaardigheden

KPMG ontvangt volgens een woordvoerder veel felicitaties van klanten, sectorgenoten en andere betrokkenen. Ook is er de nodige media-aandacht, zoals in De Telegraaf, het FD en op BNR Nieuwsradio. In de nieuwe editie Q1 van Accountant wordt stilgestaan bij de founding fathers van KPMG. Ook bevat die editie een uitgebreid interview met bestuursvoorzitter Albert Röell.

Foto Albert Röell

In De Telegraaf stelt Röell dat het vak van accountant in de toekomst andere vaardigheden zal vragen, zoals data-analyse. "Over een aantal jaar is het mogelijk om op dagelijkse basis betrouwbare cijfers te leveren, onder meer door robotisering. De klassieke accountant verdwijnt en zal zich nog meer bezig houden met een oordeel over lastige gevallen."

In het interview in Accountant zegt de bestuursvoorzitter dat KPMG in het recente verleden een shock moest verwerken. "De kern van wat we nu met elkaar doen is vertrouwen terugwinnen; in de samenleving, maar ook onderling. Dat is een langdurig proces. Je cultuur is niet klaar op 12 januari 2019 om half tien."

Röell is er zeker van dat KPMG ook de tweehonderd jaar zal halen: "Dat enthousiasme wil ik mijn opvolgers graag meegeven."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.