Accountant Q1 7

Aantrekkelijk beroep, sterke visie, stevige structuur
Column Pieter Jongstra

FYI

Ik zal handhaven!
Bedrijfslogo's worden vaak geregistreerd als beeldmerk. Soms deponeren bedrijven ook een slagzin. Wanneer kun je iets deponeren als merk? En waarom moet je handhaven?

Goede gesprekken
Actief, doorlopend en structureel onderhoudt het accountantsberoep contacten met bestuurders, beleidsmakers en politici in Den Haag. Uitleggen, dat is vooral de bedoeling. Lukt dat?

Nederlands fundament van een honderdjarige
In het wereldwijde big four-geweld is slechts nog één Nederlandse naam zichtbaar: Klijnveld, de 'K' van KPMG. Uitgaande van de Nederlandse voorgangers bestaat het kantoor dit jaar een eeuw.

Geen reclameborden meer langs het veld
Waar het ooit begon met een Speurder zijn accountantsorganisaties na het breken van de ban in 1987 stevig aan de weg gaan timmeren, tot aan de voetbalvelden aan toe. Maar de regels zitten soms weer in de weg.

'Om Google en Microsoft te verslaan moeten we samenwerken'
Hoe ziet het beroep van accountant eruit in 2030? De NBA vroeg het twintig 'koplopers en frisdenkers': de Arenagroep. Vier van hen geven een blik op de toekomst van het 'merk' accountant.

Waarom ziet u het belangrijkste asset over het hoofd?
Een sterk merk wordt steeds belangrijker voor het succes van een onderneming. Toch kijken accountants en controllers nauwelijks naar merkwaarde.

Van dreumes tot merk
In minder dan een halfjaar is Vallei Accountants uitgegroeid van muurbloempje tot specialist in de publieke sector. Toch is er van een uitgekiende merkstrategie geen sprake.

Fact checkers
Column Marc Schweppe 

Essay: De waarheid doet er niet toe
Accountants zijn hoeders van de waarheid. Maar hoe relevant is waarheid eigenlijk nog, in een maatschappij waar wereldleiders er mee wegkomen dat driekwart van wat ze zeggen niet waar is?

Uithalen en opnieuw beginnen
Column Margreeth Kloppenburg

Zoom: De receptie

Albert Röell: 'We moeten het van onze cultuur hebben'
Na anderhalf jaar saneren door Jan Hommen mag opvolger Albert Röell sinds eind 2015 als ceo bouwen aan verder herstel van KPMG. De blik is primair gericht op de toekomst.

De PSU van
Avinash Nandram

Geknipt en geschoren
Sybren Kalkman

Road map
Column Gideon Folkers

Bronnen
Boeken, Digitaal, Verplichte kost, Out of Print

Art of Accounting
'De parabel van de onbarmhartige dienstknecht'

NBA Nieuws
Ruim driekwart actieve accountants heeft beroepseed afgelegd, Rapport Werkgroep Focus op Fraude.

Accountant Q2 2017 Accountant Q4 2016