Nieuws

PwC schikt in MF Global-zaak

PwC heeft een schikking getroffen met de bewindvoerder van het failliete effectenhuis MF Global.

Dat meldt persbureau Reuters. Het bedrag van de schikking is niet bekendgemaakt.

MF Global ging in 2011 failliet na speculaties met voornamelijk Spaanse en Italiaanse staatsobligaties. Het effectenhuis beschuldigde accountant PwC van onjuiste adviezen over de verwerking van de obligaties op de balans en uitgestelde belastingvorderingen en diende een claim in van drie miljard dollar.

PwC wees de beschuldigingen van de hand en stelde dat de adviezen juist waren, en dat de ondergang van MF Global aan de strategie van MF Global-topman Jon Corzine te wijten is. Bij de start van de zaak begin deze maand achtten verscheidene Amerikaanse media de kans aanwezig dat PwC toch zou schikken in de zaak.

PwC heeft geen schuld erkend. De partijen laten in aparte verklaringen weten dat ze tevreden zijn met de getroffen schikking. In april 2015 schikte PwC al voor 65 miljoen dollar met MF Global-beleggers.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.