Nieuws

Roda JC ruziet met KNVB over jaarrekening

Roda JC staat als enige club uit de eredivisie onder verscherpt toezicht van de KNVB, maar volgens de voetbalclub komt dit door een verkeerde interpretatie van de jaarrekening.

De KNVB baseert zich op de jaarstukken van het seizoen 2015/2016 en prognosecijfers voor het huidige seizoen. Volgens Roda JC heeft de voetbalbond de cijfers van het afgelopen boekjaar verkeerd geïnterpreteerd.

De KNVB zou zijn afgeweken van de door de club uit Kerkrade ingeleverde cijfers die door de accountant waren goedgekeurd. Roda JC heeft vergeefs beroep aangetekend tegen het besluit, zo valt er te lezen op de website van de huidige nummer vijftien van de eredivisie. Roda JC zegt zich te beraden over verdere stappen. De formatie stelt verder dat de KNVB de personeelskosten van de verschillende clubs niet uniform behandelt.

Roda JC zit nog in categorie 1, de groep voor clubs die hun financiële zaken onvoldoende op orde hebben. De financiële positie van FC Twente en NEC is volgens de KNVB niet meer zorgwekkend. Beide clubs zijn naar categorie 2 gepromoveerd.

Bron: ANP/Accountant

Gerelateerd

reacties

Reageren op een artikel kan tot drie maanden na plaatsing. Reageren op dit artikel is daarom niet meer mogelijk.

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.