Nieuws

'Accountants kunnen claims verwachten vanwege uitfasering PEB'

De uitfasering van het pensioen in eigen beheer (PEB) is dusdanig complex dat de kans op fouten groot is, waardoor accountants een risico lopen op claims van klanten.

Dat beweert Hans Visser, pensioendirecteur bij Zwitserleven, tegen Amweb.nl. Doordat onlangs de Wet uitfasering pensioen in eigen beheer is aangenomen, zullen veel accountants advies moeten geven aan klanten over het omzetten van het pensioen in eigen beheer van de dga. De mogelijke keuzes daarbij moeten goed uitgelegd, begrepen en vastgelegd worden, en dat gaat volgens Visser voor problemen zorgen.

"Door te weinig tijd en aandacht bestaat de kans dat adviseurs, die in het verleden PEB-constructies begeleidden, later aangesproken gaan worden op wat in deze periode gebeurt of juist niet gebeurt", aldus Visser. Hij wijst er onder meer op dat bijvoorbeeld de handtekening van de (ex-)partner om af te zien van pensioenvoorziening vaak niet rechtsgeldig blijkt te zijn. Visser zegt daarom te verwachten dat accountants in de komende jaren vaker een beroep zullen doen op hun beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.