Nieuws

MKB Belangen en ZZP Nederland: verleng coulanceperiode PEB

MKB Belangen en ZZP Nederland willen dat de einddatum van de coulancetermijn waarbinnen directeur-grootaandeelhouders een beslissing moeten nemen over de bestemming van het opgebouwde pensioen in eigen beheer wordt uitgesteld. De belangenorganisaties hebben een officieel verzoek daartoe ingediend bij het ministerie van Financiën.

Per 1 april van dit jaar is het pensioen in eigen beheer afgeschaft. Uiterlijk 30 juni moeten dga's een beslissing hebben genomen over de bestemming van het opgebouwde pensioenvermogen. De door staatssecretaris Wiebes van Financiën toegezegde 'coulancetermijn' van drie maanden loopt dan af.

Uit onderzoek van MKB Belangen bleek eerder dat ruim eenderde van de betrokken ondernemers niet op de hoogte is van de afschaffing van het pensioen in eigen beheer. In reactie op Kamervragen naar aanleiding van dat onderzoek liet Wiebes weten dat hij verlenging van de coulanceperiode niet nodig vindt.

MKB Belangen en ZZP Nederland vinden echter dat de "voorlichting vanuit de overheid, maar ook vanuit de hoek van accountants, boekhouders en belastingadviseurs, is tekortgeschoten". De deadline van 30 juni lijkt nu voor een "zeer aanzienlijke groep dga's" te snel te komen, zo menen zij. De organisaties dringen daarom aan op uitstel.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.