Nieuws

Coney publiceert eerste transparantieverslag

Accountantskantoor Coney heeft voor het eerst een transparantieverslag gepubliceerd.

Alleen accountantsorganisaties die wettelijke controles uitvoeren bij oob's (organisaties van openbaar belang) zijn verplicht om een transparantieverslag te publiceren. Slechts een aantal andere niet-oob-kantoren publiceert ook een transparantieverslag, waaronder nu ook Coney.

"Voor alles is een eerste keer. Dit transparantieverslag omvat niet alleen onze auditpraktijk, maar gaat ook in op onze activiteiten op het gebied van consultancy, software en trainingen", zo staat te lezen in het transparantieverslag van Coney.

Inkijkje

Pieter de Kok, oprichter en partner bij Coney: "In het rapport In het publiek belang staat dat het bestuur voor een organisatiecultuur zorgdraagt die gericht is op kwaliteit en publiek belang. Deze stap is mede invulling van die doelstelling. Als Coney mengen we ons regelmatig in het publieke debat en ik vind dan ook dat je als kantoor invulling moet geven aan deze positieve verandering. We willen een inkijkje geven in de uitdagingen van een relatief klein kantoor als Coney, in een sterk veranderende wereld waarin we balans moeten vinden tussen innovatie, technologie, vertrouwen, kwaliteit, toetsingen, talenten, cliëntverwachtingen en het bepalen van onze dagelijkse agenda."

Taboe

Door deze inkijk wil Coney volgens De Kok ook helpen om wat meer 'menselijke maat' terug te krijgen rondom de torenhoge verwachtingen die met betrekking tot auditkwaliteit worden uitgesproken. "We schetsen dat er veel focus en aandacht voor kwaliteit is in de sector, maar het is ook lastig, soms een worsteling. En dat onderwerp lijkt een taboe te zijn. Door dit onderwerp eerlijk te benoemen hoop ik ook aan andere kantoren te laten zien dat we worstelen, dat niet alles rozengeur en maneschijn is, maar ook dat innovatie en kwaliteit samen moeten kunnen gaan. Ik schaam mij niet voor onze worstelingen rondom balans enerzijds en kwaliteitsdiscussie in onze auditpraktijk anderzijds. Verder is het natuurlijk leuk om te laten zien dat we als assurance-professionals nieuwe dienstverlening kunnen ontwikkelen. Dat is goed voor de sector; innovatiekansen volop."

Coney meldt verder dat het in 2016 is benaderd door "een groter accountantskantoor" voor een fusie, en in 2015 door een big four-kantoor voor een volledige overname: "Vooralsnog zijn wij als bestuurders van Coney Groep BV van mening dat het Coney avontuur nog lang niet is afgerond. Hoewel wij in 2005 zijn gestart, hebben wij het gevoel dat we zelfstandig nog veel stappen kunnen maken."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.