Nieuws

Klacht tegen ING om schending Oeso-richtlijnen

Oxfam Novib, Greenpeace, BankTrack en Milieudefensie dienen maandag een klacht in tegen ING bij het Nationaal Contactpunt Oeso-richtlijnen (NCP).

ING schendt volgens de organisaties de Oeso-richtlijnen op het gebied van milieu en klimaat. De bank stopt nog steeds miljarden in fossiele energiebedrijven en heeft bovendien geen plan om de broeikasgasuitstoot van haar financieringen te verminderen.

Peter Ras, senior beleidsadviseur Oxfam Novib: "ING investeert 8 keer meer in fossiele energiebedrijven dan in duurzame energiebedrijven. De bank geeft niet aan hoe zij deze verhouding wil verbeteren om te voldoen aan de klimaatdoelstelling van de VN. Hamers heeft vandaag alle kans om nieuwe ambitieuze klimaatplannen van ING aan te kondigen en daarmee onze klacht tegen ING vanwege schending van de Oeso-richtlijnen overbodig te maken."

De vier organisaties roepen ING-bestuursvoorzitter Ralph Hamers op tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van ING een concrete toezegging te doen om de klimaatimpact van ING's financieringen te verkleinen.

Bron: ANP/Oxfam Novib

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.