Nieuws

Value8 mist deadline jaarrekening

Het lukt Value8 niet om binnen de gestelde termijn een door de accountant goedgekeurde jaarrekening in te dienen.

Volgens topman Peter Paul de Vries heeft het controleproces "vertraging" opgelopen. Value8 kan hierdoor van de AFM een waarschuwing of een boete krijgen.

Value8 heeft op haar website voorlopige jaarcijfers gepubliceerd. Daaruit blijkt dat 2016 een moeizaam jaar is geweest voor de beursgenoteerde investeringsmaatschappij; het resultaat toekomend aan aandeelhouders komt over 2016 uit op 2,4 miljoen euro (6,2 miljoen in 2015). Na het afboeken van goodwill blijft er onder de streep 8 ton over.

Medio 2016 kreeg Value8 veel kritiek te verduren naar aanleiding van een reeks publicaties bij onder meer Follow the Money, waarin vraagtekens werden geplaatst bij de wijze waarop het beursfonds haar winsten waardeert. Volgens De Vries voldoet Value8 echter aan de IFRS-regels, zo zei hij onder meer in een interview in Accountant (editie Q3, september 2016).

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.